
A CBD-kender termesztésének fő szakaszai
|
|
Olvasási idő 4 perc
|
|
Olvasási idő 4 perc
TARTALOM
A CBD-t tartalmazó kender termesztése öt fő szakaszra oszlik, általában márciustól októberig tart.
Ezek közé tartozik a csírázás, a növekedés, a virágzás, a betakarítás és a szárítás, amelyeket a következő bekezdésekben röviden ismertetünk. A CBD virágok, a CBD gyanta, a CBD olajok, a CBD kozmetikumok és a CBD e-liquidek szerelmesei, ez a cikk az Ön számára készült.
A csírázás a legelső szakasz, amikor a kendert magból (amely szintén tartalmaz CBD-t) termesztik. Csak akkor következhet be, ha a külső körülmények kedvezőek (páratartalom, hőmérséklet, oxigén stb.).
A belső tényezők (érettség, életképesség, nyugalmi állapot) szintén szerepet játszanak a termésnek ebben a szakaszában.
A legjobb, ha a legkeményebb, legsötétebb magokat választjuk ki. Ezután szükség lehet a nyugalmi állapot megszüntetésére. A nyugalmi állapot egy biológiai mechanizmus, amely megakadályozza, hogy a mag a tél folyamán kicsírázzon, hogy ne pusztuljon el a kemény téli időjárás következtében.
Miután a mag kicsírázott, ideje a magot virágfölddel beborítani és a földbe ültetni, amelynek nedvesnek kell maradnia, de nem szabad átnedvesednie.
A Mama Kana kendermagból készíti ízletes CBD-olaját, amely CBD 2,5%, CBD 5%, CBD 10% és CBD 20% változatban kapható.
A "nyújtási" időszak: Ez az a szakasz, amikor a CBD-t tartalmazó kender növény virágzásra készül (itt jönnek a CBD virágok és a CBD gyanta ). Konkrétan a növény kinyújtja a csomóit. Ez megduplázhatja vagy megháromszorozhatja a méretét, hogy felkészüljön a CBD-virágok érkezésére. A növénynek ez a hirtelen növekedése, amely átlagosan 1-2 hétig tart, lehetővé teszi, hogy több fényt kapjon, így még több CBD-t kapjon.
Ennek a rohamnak a hatékonyságát és időtartamát, valamint a CBD és THC szintjét valójában teljes mértékben a növény genetikája határozza meg.
Ez a "nyújtási" időszak kulcsfontosságú a kendertermesztő számára, mivel ez határozza meg a növény méretét és végső szerkezetét, és végső soron a CBD- és THC-tartalmát. Ha a kendertermesztő nem biztosítja a növény számára a virágzáshoz szükséges feltételeket, akkor a CBD-virágok szűkös termését fogja kapni.
A jelenség könnyen megfigyelhető, amikor a kendert beltéren termesztik, de kevésbé nyilvánvaló a szabadban vagy az üvegházban.
Ezt követően általában bekövetkezik a szeneszcencia.
Szeneszcencia: A levelek virágzás alatti sárgulása általában a szeneszcencia következménye. Ez egy teljesen normális jelenség, amely a kender növény életciklusának része.
A közhiedelemmel ellentétben ezek a sárga levelek nem merítik ki a növényt. Éppen ellenkezőleg, energiaforrást jelentenek. Ezért fontos, hogy a kendertermesztő ne vágja le ezeket a leveleket, kivéve, ha azok helyrehozhatatlanul megsérültek.
Az öregedés befejezése után a levelek lehullásával a levélhullás következik be.
A CBD virágokat általában októberben szüretelik.
Amikor a CBD virágok megduzzadnak, a virágporcok részben oxidálódnak (megbarnulnak) és a trichomák tejszerűek és borostyánszínűek, itt az ideje a CBD virágok betakarításának.
Pontosan alkonyatkor a kender növény hatékonysága a legalacsonyabb. Az éjszaka folyamán újra növekszik, és közvetlenül hajnal előtt éri el a csúcspontját. Amikor a napfény első sugarai behatolnak a növénybe, a kannabinoidok, köztük a CBD, a THC és a CBG ismét romlanak.
A CBD virágok betakarításának optimális ideje tehát közvetlenül hajnal előtt, vagy legalább egy tucatnyi órányi sötétedés után van.
Ez az az időszak közvetlenül a növények levágása után, amikor a CBD virágokat fejjel lefelé felakasztják egy hűvös, sötét, jól szellőző helyiségben száradni.
A CBD virágok szárítása átlagosan 1-2 hétig tart, mivel a rövid szárítási idő kesernyés jelleget ad a növénynek, míg a hosszabb szárítási idő lehetővé teszi az édesebb, gyümölcsösebb aromák kifejeződését, ami jobb CBD-t eredményez.
Amikor az ágak egyértelműen letörnek, de a CBD virágok rugalmasak maradnak, itt az ideje a CBD virágok manikűrözésének (a levelek eltávolításának), majd érlelésének (üvegekbe téve, hűvös, sötét helyen).