CBD-s forralt bor recept egy nyugodt télhez

CBD-s forralt bor recept egy nyugodt télhez

A tél beköszöntével és a hőmérséklet csökkenésével egy ital újra megjelenik a piaci standokon: a forralt bor. Hogy ez az évszak még ünnepélyesebb legyen, Mama (a karácsonyi csomagjainkon) mellett ) forralt boros recepteket is kínál. Ha még pihentetőbb változatokat keresel a hagyományos forralt borhoz, akkor olvasd tovább!

A hagyományos CBD-s forralt bor receptje

Először is, javaslom, hogy fedezd fel egy hagyományos forralt bor receptjét, amelyhez hozzáadhatod a CBD-t, hogy ötvözd a két összetevő nyugtató és relaxáló hatását.

Hozzávalók/eszközök

Ehhez a recepthez 2 főre a következő hozzávalókra lesz szükséged: 

      1 üveg bor (vörös vagy fehér);

      1 szezonális narancs (lehetőleg bio);

      1 fahéjas rudacska;

      3 evőkanál barna cukor;

      ½ vaníliarúd;

      2 és 3 gramm CBD között;

      egy sütőlap és alumíniumfólia.

Előkészítés

  1. melegítsd elő a sütőt 150 °C-ra;
  2. öntsd a bort egy serpenyőbe;
  3. vágja a narancsot karikákra, és tegye a serpenyőbe;
  4. vágja ketté a fahéjas rudat (a serpenyő felett), majd adja hozzá a keverékhez;
  5. vágja fel a vaníliarudat (függőlegesen) és tegye a serpenyőbe;
  6. adjuk hozzá a barna cukrot;
  7. 15 percig forraljuk;
  8. Amikor a sütő felmelegedett, helyezd bele a CBD virágokat egy darab alufóliára, és gyorsan melegítsd fel (ne felejtsd el behajlítani az alufólia széleit);
  9. Miután elkészült, adja hozzá a CBD virágokat a serpenyőbe, fedje le, és hagyja alacsony lángon további 15 percig párolni.

Most már csak le kell szűrni a keveréket, és tölteni a poharakba.

Kis tanács : ne hagyja a CBD virágokat túl sokáig a sütőben, mert a kannabidiol gyorsan elpárolog.

A CBD-vel készített forralt bor divatos receptje

Ha divatos forralt bort keresel, ajánlom, hogy próbáld ki a CBD-vel ízesített forralt bor receptjét.

Hozzávalók/eszközök (2-4 fő részére)

      1 üveg bor (vörös vagy fehér);

      20–28 g kedvenc CBD-fajtádból;

      egy szűrő (az infúzióhoz);

      egy szűrő és egy darab szövet (harisnya vagy más) a szűréshez;

      egy sütőlap és alumíniumfólia.

Előkészítés:

  1. A CBD-t dekarboxilezni kell. Ehhez apróra törd a CBD-t, és tedd az alumíniumfóliába.
  2. Helyezd a papírba csomagolt virágokat a tepsire. Melegítsd 110 °C-on 40 percig vagy 1 órán át (ez az a idő, amely a dekarboxilezéshez szükséges).
  3. Vedd ki őket a sütőből, és szellőztesd ki a tartalmukat az alufólián (hogy ne penészedjenek meg). Aprítsd fel a virágokat (ha lehet, darálóval, minél apróbbak, annál jobb);
  4. Vegyél egy szitát vagy harisnyát, és tedd bele a CBD-t, hogy egy tasakot képezzen. Tömörítsd össze, és kösd meg.
  5. helyezze az így elkészített tasakot a választott borosüvegbe. A tasaknak teljesen be kell kerülnie a palackba, mielőtt visszateszi a dugót;
  6. hagyja egész nap ázni (a jobb kivonás érdekében időnként rázza meg a palackot).

Kóstolás előtt vedd ki a tasakot, és nyomkodd ki belőle a lehető legtöbb folyadékot. Az infúziós bort melegítheted vagy hidegen is fogyaszthatod (4–7 órára hűtőbe teheted).

Mama bónusz receptje

Nem szereted a bort? Vagy szeretnél valami mást kipróbálni? Mama egy CBD-vel ízesített forró almalevél receptet ajánl neked: ez a tökéletes recept, hogy felmelegedj ebben az évszakban.

Hozzávalók/eszközök (3-5 fő részére)

      ½ liter almalé;

  100 g sózatlan vaj (vegán változat esetén kókuszolajat is használhatsz);

      75 g nádcukor;

      1 és fél teáskanál őrölt fahéj;

      1 teáskanál őrölt szerecsendió;

      ¼ teáskanál őrölt szegfűszeg;

      ⅛ teáskanál só;

      fahéjas bot (opcionális);

      3–5 gramm CBD-virág;

      1 liter víz;

      rum (amennyit csak akarsz, de én 30 cl-t ajánlok);

      1 edény;

      1 géz vagy 1 puha kendő;

      1 szűrőedény;

      1 fakanál.

Előkészítés

  1. tedd a füvedet 20 percre 90 °C-ra a sütőbe;
  2. Forralj fel 1 liter vizet egy serpenyőben, és add hozzá a friss vajat. Forrald fel a keveréket.
  3. Adja hozzá az őrölt CBD-t, majd hagyja alacsony lángon, rendszeresen kevergetve. Vigyázzon, ne hevítsen túl a keveréket!
  4. fél óra/45 perc elteltével vedd le a keveréket a tűzről, és szűrd le egy tálba (ha lehetséges, egy kínai szűrővel);
  5. Helyezd a tálat a hűtőbe, hogy lehűljön, amíg a vaj a felszínre nem emelkedik. 4-5 óra múlva vedd ki a vajat, és tedd a szitára, hogy felszívja a maradék vizet.
  6. Forrald fel az almalét közepes lángon. Ezután vedd le a lángot, és keverd hozzá a vajat és az összes többi hozzávalót (szegfűszeg, szerecsendió... kivéve a rumot).
  7. Kevés lángon pároljuk, amíg a vaj és a többi hozzávaló teljesen megolvad.

Most már csak le kell venni a serpenyőt a tűzről, és hozzáadni a rumot ízlés szerint. Ezután tálalhatod tálkákban vagy csészékben. Természetesen a mennyiségeket ízlés szerint változtathatod. Ha nem szoktál CBD-t fogyasztani, akkor válassz alacsony hatóerősségű CBD-t. Természetesen mindig tartsd be az adagolási utasításokat.

Mama boltjában kiválaszthatod, milyen ízt szeretnél hozzáadni ezekhez a receptekhez. Fedezd fel a Mama karácsonyi meglepetés receptjét , amellyel finom süteményeket készíthetsz.

Vissza a bloghoz

Leave a comment

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a megjegyzéseket a közzététel előtt jóvá kell hagyni.